به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، محققان به موفقیتی دست یافتهاند که از آن به عنوان اولین نمونه از رمز گشایی رویاهای شبانه انسانها در جهان یاد میشود، موضوعی که از زمانهای قدیم تاکنون توجه بشر را به خود جلب کرده است.
در این مطالعه که در نشریه « ساینس» منتشر شده است، پژوهشگران از اسکنهای ام آر آی برای مشخص کردن دقیق منطقهای از مغز که در اولین لحظات خواب فعال است، استفاده کردند.
دانشمندان سپس افرادی را که در رویا بودند بیدار کرده و از آنها پرسیدند چه تصویرهایی را در خواب دیدهاند و این مرحله را دویست بار تکرار کردند.
سپس محققان پاسخ این افراد را با تصاویری که توسط دستگاه ام آر آی از مغز به دست آمده بود را با یکدیگرمقایسه کردند و پس از آن بر اساس نتایج بدست آمده، اطلاعات را پردازش کردند.
دانشمندان اعلام کردند در تحقیقات بعدی آنها توانستند تصورات ذهنی افراد داوطلب راکه تا شصت درصد دقیق بود پیشگویی کنند و با استفاده از موضوعاتی نظیر افراد، کلمات و کتابها، صحت این موضوع را تا بیش از هفتاد درصد افزایش دهند.
این گروه از دانشمندان تلاش میکنند تجربه رویاهای دیگر مانند بویایی، رنگها، احساسات و داستان کامل رویاهای افراد را پیش بینی کنند.
در سال دو هزار و یازده نیز یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه «برکلی» در کالیفرنیا با استفاده از روشهای اسکن ام آر آی توانست تصاویری از مغز افرادی که از خواب بیدار میشوند، بگیرد و بعدها این تصاویر را در یک تصویر ویدئویی بازسازی کرد.
|